Пословне стратегије: како можемо направити разлику? Како можемо учинити да наше компаније еволуирају тако да буду спремне за овај нови свет и да нам омогуће да остваримо циљеве које смо себи поставили? Пре око месец дана, имао сам састанак у једној компанији у Брианци. Од мене је тражено да еволуирам компанију, другим речима, значајно повећам промет и профит. Да бих припремио стратегију, питао сам три партнера где желе да буду за 3 до 5 година.
Ове информације су неопходне за припрему плана који дефинише краткорочне активности, 6/12 месеци, на основу средњорочних циљева компаније и дугорочних (3/5 година). Одговор је био разоружавајући. Не листа бројева вхатсапп-а занима нас размишљање где ћемо бити за 3 или 5 година, занима нас данас. Бити предузетник значи, пре свега, осмишљавати, размишљати и планирати стратегију која гарантује сигурну будућност компаније. Тачно је, ништа сигурно не постоји, али ако живимо данас, извесно је да сутра неће бити. Очигледно говорим о послу.
Стратегија и пословни план Стратегија, стратегија и више стратегија, за: Разликујте се од конкурената. Побољшајте процесе и корисничко искуство Стицање нових тржишних удела Креирајте нове производе или услуге Створите, уз стратегију фокусирања, нове тржишне нише и одмах постаните лидери. Стратегија је све. То је централни зупчаник који покреће компанију. Стратегија је процес доношења одлука који одлучује о свему. Захваљујући стратегији, узимате у обзир стратешке циљеве који вам омогућавају да изградите своје позиционирање и победите своје конкуренте: Како се позиционирати на тржишту Шта је наш циљ Које производе направити и која је њихова референтна цена Стратегија маркетинга и комуникација Коју веб и друштвену стратегију имплементирати Које комуникационе канале користити Коју врсту продајне мреже треба да изградимо Нема стратегије, нема посла.
Ускоро ће доћи до нове револуције
-